zondag 15 mei 2011

Verhuishouden

Ik heb het al een paar keer over ons nieuw huis gehad, maar voordat we daar kunnen gaan wonen, moet er eerst nog vanalles in ons huidige huis gebeuren!

Het moest bijvoorbeeld verhuurd worden. Mijn schoonvader is onze huisbaas dus dan gaan die dingen allemaal al wa soepeler. We gaan in juni (hoop ik met mijn ganse hart) verhuizen en besloten dat het nu toch wel al goed zou zijn om ermee te beginnen. Schoonpapa besloot om het via een makelaar te doen.

Die zou elke maandag tussen 17 u en 19 u met mensen komen kijken naar het huis. Ik vond dat een zeer gedurfde beslissing, want ik weet niet of ik dat ooit al vermeld heb, maar huishouden is echt niet aan mij besteed. Overal staan wasmanden met ongeplooide was, de trap ligt vol stofplukken, onze tuin zit vol putten (graafgrage Kaan), de ramen zijn al in geen 7 jaar (zo lang wonen we hier) gewassen, de keukenkastdeurtjes waren ooit wit, de tegels van de badkamermuur vallen er één voor één uit, de wc lekt en heeft een blauwe vlek ( met billen tegen natte verfmuur en dan gaan plassen), ..... Ik kan nog zeer lang doorgaan, maar dan zou ik me te erg schamen.

Op zondag deed ik dus wat oppervlakkige damage-controle en op maandag stond daar het eerste koppel. En da's heeel raar, vreemde mensen die door uw huis wandelen. Zeker als het ondertussen 18.00 uur en je spaghetti aant koken zijt in uw keuken, terwijl de makelaar ondertussen aan twee norse oude mensen uitlegt dat de dampkamp vervangen zal worden. (heel "in de gloria").

Gelukkig moest ik dit maar drie keer ondergaan en twas al verhuurd. Er zijn dus toch mensen die daar doorheen kunnen kijken.

3 opmerkingen:

 1. 'met billen tegen natte verfmuur en dan gaan plassen'.

  Graag hierover een aparte blogpost. Ik heb nood aan een vrolijke noot. Danku.

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zwijgt mij er van, ons huis staat te koop, na 15 bezoeken voorafgegaan door de nodige opruim/kinderkladverbloemacties heb ik al serieus overwogen om toch maar niet te verhuizen, de makelaar denkt daar waarschijnlijk anders over cfr zijn contract. wij kamperen steevast in de tuin als die vreemdelingen ons huis bekritiseren. dus 'doorheenkijkers' tis bij de Vlieghes dat je moet zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah, fijn om te weten dat er nog huishoudens zijn die er bijna hetzelfde bijliggen als hier!
  (Ook al heb ik maar 2 kinderen en zijn de badkamertegels nog intact, de keukenkastjes groen en de wc niet lekkend) :-)
  Graag meer info over de blauwe pipi-vlek en foto's! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen