maandag 23 mei 2011

BLAUWE WC-B(R)IL

Alhoewel een oude familielegende vertelt dat mijn zusje verwekt is tijdens het verven van de living, is mijne wc-bril niet blauw omdat ik niet van mijne vent kon afblijven en dus bloot ging rollebollen in een pasgeverfde (blauwe) kinderkamer.

Nee, mijn verhaal is minder geil en veel banaler en heeft te maken met twee kenmerken eigen aan mijzelve:

1) Ik ben een ontzettende kluns en een ongelooflijke smos! Niet de baby moet hier twee keer per dag verse kleren aan maar ik. Ik bots overal tegen, val geregeld en loop tegen alles aan. Mijn oudste dochter heeft hetzelfde. Als zij een chocolade-ei eet, dan heeft ze een kringetje chocola rond haar mond. Als je met haar gaat wandelen, praat je soms plots tegen de lucht omdat ze vijf meter achter u weer op de grond ligt .

2) Verder ben ik dik. Ik kom nochthans niet uit een dikke familie, maar ik kan elk van mijn dikke delen zo terugbrengen naar één van mijn voorouders. Mijn oma is een smal vrouwke, maar heeft wel grote borsten (check), mijne bompa had zwaar benen en ontzettende kenkels (check), mijn bomma een ferm poep (check). Ik ben een peer, dus een dikke buik, hoefde ik tot nu toe aan niemand toe te schrijven. MAAR na 4 gigantische kinderen en drie keizersnedes kan ik ook een buikje aan mijn lijst toevoegen en daar geef ik mijn jung dan de schuld van.

Hoe gaat het verhaal dan?
Mijne mens en ik verven de kamer van Maya blauw. We werken snel en hard door, want we hebben al drie kinderen en hebben die een weekendje naar de oma gebracht. We willen veel in het huis doen, maar moeten ook nog naar een trouwreceptie en willen ook nog wat quality-time met elkaar. Ik buk me met mijn rug naar de muur om een verfborstel te pakken en bots met mijn ferm poep tegen de pasgeverfde muur. Ik negeer dit en werk verder, waardoor de verf door mijn broek op mijn bil komt. Ik moet plassen. Ik kijk na het plassen niet achterom. Pas later als de verf op de bril al gedroogd is, merk ik de blauwe vlek op.

Ik heb nog van die schaamtevolle verhalen, maar die zijn (misschien) voor later....

(heb geprobeerd om een foto te trekken, maar dat is echt zo onduidelijk vanwege te donker, dat ik het aan uw verbeelding overlaat.)

6 opmerkingen:

 1. Verbeelding genoeg om werkelijk in een deuk te liggen! Het lijkt zo uit een oude zwart-wit-comedy te komen, ik mis nog het '20-ies muziekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. idem! Ik zie het hier ook al in versneld beeld!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ken die poep en ik ken die blauwe wc.
  Ik heb er al hoogstpersoonlijk opgezeten.
  Niet op de poep
  Lig toch nog in een deuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En staat er nu ook een 'poep-afdruk' op die muur in de kinderkamer?

  BeantwoordenVerwijderen