dinsdag 15 maart 2011

Luie wijve kost: spaghetti met groene asperges

Ik heb een collega van Italiaanse afkomst. Haar vader is naar hier gekomen om in de mijn van Genk te werken. Ze woonden in Zwartberg. Haar moeder is ondertussen 75 jaar en spreekt nog steeds weinig Nederlands. Ze had immers Italiaanse buren, dokter, pastoor, winkel,...

Mijn collega praat graag over eten (zoals veel Italianen blijkbaar) en geeft haar kennis graag door. Af en toe organiseert ze bij haar thuis, voor vrienden, kookworkshopskes. Ze kookt dan samen met een groepje mensen een menu en daarna wordt dat samen opgegeten.

Meestal zijn dat eerder moeilijke dingen, maar speciaal voor een paar van haar luiere vrienden, heeft ze een tijd geleden een "luie wijven workshop" georganiseerd. We maakten samen met haar een 8-tal simpele pasta's. Vier met tomaten en vier zonder. Het volgende recept zat er ook bij!

1 bussel groene asperges
300 gr gemengd gehakt (zij gebruikte het gehakt uit Italiaanse worstjes uit de Italiaanse winkel)
gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, basilicum) (dit hoeft niet als je Italiaans gehakt gebruikt)
200 ml room
1/2 bouillonblokje


Doe wat olijfolie in een diepe pan.
Bak het gehakt en kruid het met de kruiden en wat peper.
Snij de asperge in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
Doe ze bij het gehakt en bak nog 5-tal minuten.
Giet de room erover en voeg bouillon toe. Laat alles nog wat pruttelen tot de room wat dikker wordt.

Doe je gekookte spaghetti ( 400 gr) erbij en laat nog even meepruttelen.

Bellisimo!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen