woensdag 2 maart 2011

Luie wijve kost: ovenpasta met tonijn

Zeer lekker en gemakkelijk gerecht. En 't is weer wat anders dan spaghetti bolognaise!

400 gr pasta (penne of krullekes of vlinderkes)
1 groot blik tonijn
1 pot ontpitte groene olijven
1 blok parmezaan
1 pot gekochte tomatensaus of 2 blikken tomaten in blokjes, 1 teentje knoflook, 1 gesnipperd uitje, 1 blokje bouillon en een lepeltje suiker

Kook de pasta.
Maak de tomatensaus (of doe de pot open), door de ui samen met de geperste look te stoven, er de tomatenblokjes bij te voegen, de bouillon en de suiker, laat dit een tijdje pruttelen.

Doe de pasta in een ovenschaal.
Meng de saus eronder.
Leg de tonijn bovenop de pasta met saus.
Rasp de parmezaan over de tonijn tot je een goede dikke laag hebt.
Leg hier de de olijven over.

Zet onder de grill in de oven tot er een mooi korstje op zit.

(het oorspronkelijke recept was met zwarte olijven en cheddarkaas, heb ik nog nooit gemaakt, maar het kan dus wel)

k

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen