zaterdag 22 november 2014

Kakwandeling

'Kom kinders,we gaan wandelen, 't is veel te schoon weer om hier binnen te zitten!'
'Doe uw wandelschoenen en vuil kleren aan en pak de hond mee.'

Het werd een wandeling om niet te vergeten want:

- superschoon weer

- supermooie omgeving: bos, velden, koeien, beekjes, bruggetjes,...

- wildlife in de buurt want je wandelt af en toe echt door een wei met koeien ( ik vond dat echt heel spannend, zo vlak langs een bende koeien wandelen, eentje leek een stier en mijn hartje klopte overtime, tuurlijk koos onze hond net dat moment om stoer te blaffen, ik bleef stoer doorwandelen omwille van de kinderen, maar in mijn binnenste zag ik al een bloedbad met bijhorend krantenkop: 'vrouw en kinderen ernstig verwond door dolle stier, hond spoorloos verdwenen')


- handige pijltjes (die één van mijn dochter fout interpreteerde waardoor we naar een foute wei gingen, waardoor we plots met vijf man en een hond tot aan onze knieën vastzaten in Haspengouwse modder/koeienkak, waardoor ik een kleuter met sokken afzette in het gras om dan terug te duiken in de modderkak op zoek naar laarsjes, waardoor alle fietsers en wandelaars die we kruisten ons verbijsterd nakeken: 'ge ziet niet elke dag vijf mensen en een hond met modderklonters tot aan hun knieën voorbijsjokken')
- heel avontuurlijk (zie 2 bovenstaande punten), maar ook door de wanhoop die ik voelde toen we eindelijk uit de modderkak waren geraakt en ik daar moederziel alleen met 4 kinderen en een hond in een wei stond met geen pijltje in de buurt. Kinderen die mijn wanhoop wat voelde en 'nu naar huis terugwilden' en ook 'kunnen we niet gewoon terug hoe we gekomen zijn?' waarop ik riepzei: 'We kunnen pas naar huis als we bij de auto ( gevonden hebben) zijn en we zitten al over de helft (denk ik)! We gingen dan maar terug naar het laatste pijltje, wat moeilijk was want Haspengouwse modder is zwaar rond uw schoenen en maakt dat uw broek afzakt. Daar bleek het pijltje toch meer links te wijzen dan rechtdoor.
kinderen, wachtend op hun pijlzoekende moeder

- zorgde voor zeer stille kinderen achteraf. De wandeling zou 2 uur duren, maar wij deden er het dubbel over. De kleuter die sowieso niet al te graag stapt, hield het nog redelijk goed vol, maar zat het laatste stuk van de wandeling vooral in mijne nek. Vermits haar laarzen verdronken waren in modderkak, hing dat zodoende ook aan mijn bovenlijf, maar dat bracht wel wat evenwicht in mijn boven- en onderkant. De kleuter was stikkapot en sliep thuis 3 uur in de zetel. De 3 ander waren ook stil van moeheid, maar ook van boosheid. Dat krijg je als je tieners in het 'openbaar' (verlaten parking in een bos) dwingt om zich uit te kleden tot op hun onderbroek voordat ze in de auto mogen. Ik vond het eigenlijk allemaal wel grappig       maar dat maakte het alleen maar erger. (' Geweldig zo rijden op blote voeten en in uw onderbroek, ik hoop maar dat de politie ons nu nie tegenhoudt!'    'Mamaaaa!!')

- zorgde voor mooie plaatjes:
12 opmerkingen:

 1. Zalig! Ik zie het ons zo tegenkomen met die drie stadskindertjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb me echt ziek gelachen toen we vastgezogen zaten in de modder, zij vonden het iets minder zalig :)

   Verwijderen
 2. Na de lachkramp de verwondering: serieus, vier uur onderweg en die kleuter had het alleen het laatste stuk moeilijk? Hier is op en af de bakker (600 meter enkel) te veel gevraagd voor de dames!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja maar, dat was wel geen vier uur wandelen! We hebben ook heel vaak gerust, water gedronken, koekje gegeten, ... En het vastzitten en de weg terugvinden heeft ook wel wat tijd in beslag genomen...

   Verwijderen
 3. wahaha klinkt als de standaard wandeling in de Ardennen met de schoonfamilie :)
  "ja hoor, een platte wandeling", "nee, geen hindernissen" & "het regent zelfs niet"
  wat onvermijdelijk uitdraait op modder / een beek (of meervoud) / prikkeldraad / "binnenwegen": geen pad / bergen / ... laat je verbeelding maar werken
  (meestal waren hier babies / peuters ergo buggies / draagzakken bij betrokken)
  super herinneringen wel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hilarisch, enne... troost je iets soortgelijks is me ooit ook overkomen! Iedereen een medaille voor moed, doorzettingsvermogen en het voorbijgaan aan de schaamte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een avontuur! Hihi, misschien de volgende keer (als die er komt) de wandelkaart meenemen (€ 1,50 in de webshop van Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren). ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtfoto's van een prachtwandeling.

  Mooi beschreven.

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. in elk geval: schitterend verhaal!!! maar daar zouden die van mij nog bozer over worden....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oehoehoe, die gaan echt nooit meer mee!

  BeantwoordenVerwijderen