maandag 26 mei 2014

V

Het kon natuurlijk niet anders of mijn kinderen gingen iets vragen over de panelen die in elke wei en op elke straathoek staan/stonden. Vooral die van die mensen die een peace-teken maakten, wekten wat vragen op. Waarom doen die mensen dat? Willen ze vrede? Of wat is hun bedoeling?

Ik legde hun uit wat die partij met de 'peace'-tekens wil en wat ik daar persoonlijk van vond. We hadden daar een gesprek over. Over samen spelen is samen delen en over wat ik dan wel zoek in een partij en over waarom sommige mensen dan toch voor die partij kozen.

Vooral mijn zoon kon zich wel vinden in mijn redenatie en uitleg.  Hij was nogal ontdaan toen na een klassikale stemtest bleek, dat de meerderheid van zijn klas net voor die partij ging stemmen. En zoals dat soms gaat met politiek partijen en negen-jarige jongentjes werd hij nogal extreem in zijn afkeer van de partij met de peace-tekens.

Dat kwam volledig tot uiting toen we na het schoolfeest van zijn grote zus naar onze auto liepen. De school ligt tegenover een internaat waar stemhokjes zouden staan op de verkiezingsdag. De stoep werd dan ook ingepalmd door een rij panelen vol met verkiezingsposters.

Bij het instappen in de auto merk ik dat zoonlief niet meer volgt. Plots daagt hij toch op. Ik informeer eventjes waar hij plots naartoe was en hij laat mij glunderend weten dat hij :" efkes ne poster van die stom partij is gaan aftrekken" en hij eindigt met een fier "goed, hè!.

Toen hebben we dus een gesprek gehad over boetes en vrije meningsuiting.


8 opmerkingen:

 1. is dat het vredesteken dat die maakten???? dat past niet bij die partij ;-), ik dacht dat dat de V van Vlaanderen was haha, ik ben toch een kieken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'T is ook de V van Vlaanderen of Victorie dacht ik ,maar mijn kinderen zagen dat als een peace-teken, dus ge zijt toch nie zo'n kieken!

   Verwijderen
  2. Is het niet de V van verandering? Dacht ik in hun slogan gelezen te hebben.
   Ik zag op facebook passeren dat een kindje aan zijn papa vroeg of die mensen ook allemaal meedoen met the voice. :D

   Verwijderen
  3. Oei da zou ook kunnen, dan ben ik dus ook een kieken!

   Verwijderen
 2. Ik kan nog wel andere dingen met een V bedenken, maar het moet een beetje netjes en onpartijdig blijven!

  BeantwoordenVerwijderen