donderdag 28 april 2011

een snel broekje en nog wat andere maaksels

Een hele tijd geleden zag ik dit en vond dat onmiddellijk geweldig. Want een (heel eenvoudig) rokske(met stap voor stap foto's) dat durf ik nog aan, maar een broek dat had ik nog niet gedurfd.

En mijne zoon vond dat zeeeeer oneerlijk, want hij wou ook wel eens iets dat door mama gemaakt was.

Ik stuitte echter al gauw op een eerst probleem. Het oorspronkelijk model dat de broekjes draagt, is blijkbaar een smal 4-jarig jongetje terwijl ik een eerder stevig 6-jarig jongetje moet kleden. Eloleo was zo vriendelijk om erbij te zetten hoe je patronen kan verbreden/verlengen, maar dat vond ik iets te riskant.

Ik ben dan maar op zoek gegaan naar een patroon van een eenvoudige broek en vond dit in een Burda kids. De voor kant van het patroon heb ik gelaten zoals het was en de achterkant heb ik verknipt zodat het eruitziet als diegene die Eloleo gebruikt.

Da's natuurlijk niet zo speciaal allemaal, maar voor mij toch een behoorlijk avontuur.

Volgende probleem was dat ik de steek die zij gebruikt niet kan gebruiken op mijn naaimasjien. Ik heb een hele oude, tweedehands pfaff zonder handleiding. Ik zag de steek wel ergens op ne sticker staan, maar kreeg het masjien niet zo ver dat het ook zo uit de naald kwam.

Na veel gesjoemel heb ik toch ne steek gevonden die erop leek.

Ik moet zeggen het was leuk, avontuurlijk en het resultaat vind ik geslaagd. (de broek is van donkergrijs tricot uit de stoffenwinkel hier om de hoek en een tricotje uit de winkel van vermiljoen)Verder ben ik voor het eerst tante geworden. T'is te zeggen, ik was al tante van de kindjes van mijne mens zijn zus. Maar aan mijne kant was ik tot nu toe de enige die voor nageslacht zorgde. Daar is nu verandering in gekomen, mijn broer heeft een zoontje en dat verdiende ook een kadootje:

Het is een klein slingertje van vilt, met daarop een bolletje uit verschillende stofoverschotjes met daarop de letters van zijn naam.

En een ongelooflijk leuk kado om te maken/geven dat ik dankzij haar kan maken nl. een vilten vliegtuigje voor rond een lepeltje.

3 opmerkingen:

  1. Wijze broek, is het tricot of katoen? En proficiat, tante Ruimtevisser!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd plezant als handleidingen werkelijk ergens toe dienen. :-) En zalig toch, als zonen zomaar bereid zijn om hun derrière aan de wereld te tonen. Maar in zo'n broek is dat natuurlijk ook wel de moeite.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, ik kan je helemaal volgen in dat "avontuur" ;-). Goed gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen