donderdag 18 september 2014

navelstaren

Op tieners hun leven heb je minder vat, wie hun vrienden zijn, wat ze aandoen, wat ze op internet uitspoken. Ze kopen (stiekem) een broodje/snoep/frisdrank onderweg naar school als ze geen zin hebben in boterhammen, gaan met vriendinnen naar de film, hebben het al 4 weken "aan" zonder dat ge het wist, gaan alleen met de fiets naar school, spreken u aan op uw gebreken, spreken tegen,.... 

Dat is vaak efkes slikken, maar ik weet dat dat zo moet. Wat ik niet had verwacht is dat ik hun lichaam niet meer zou (mogen) kennen. Een baby/peuter/lager schoolkind dat steekt ge in bad, dat loopt vaak naakt rond (hier toch), dat kleedt ge uit en aan, dat heeft hulp nodig met billen vegen. Maar dan plots begint hun lichaam te veranderen, het wordt ronder (mijn tieners zijn meisjes) en hariger. Ineens is alles "privé".

Wij hebben nog geen deuren in ons huis, zelfs niet in onze badkamer. Dat was tot voor een jaar geen probleem. Gelukkig voor tiener 1 en 2 is er in onze kamer ook nog een meer afgesloten doucheke.

Als ze nu douchen ("In bad, zijt ge gek, dan ziet iedereen mij naakt!") dan doen ze dat enkel nog daar. Er wordt aan elk aanwezig gezinslid luidkeels verkondigd dat ze gaan douchen. Er wordt iedereen op het hart gedrukt dat ze zeker niet binnen mogen in de kamer van mama en papa.

Als hun broer dat toch doet (want ja dat doen broers nu eenmaal als ge hen te hard iets op het hart drukt) dan wordt er gekrijst en geruzied en wordt er van mij geëist dat ik maatregelen tref. Als ik zelf iets wil gaan halen op MIJN kamer dan staan ze met hun rug naar mij toe. Ik word aangemaand om vooral door te doen en volgende keer op voorhand mijn spullen te pakken. Ik ga hier niet publiceren wat mijn antwoord daarop is.

Bikini's worden in kleedhokjes uit en aan gedaan. En als die er niet zijn, achter omhooggehouden handdoeken waggelend op één been. Behalve wat naar mij toegekeerde billen heb ik dus al een tijdje niet meer gezien hoe ze er helemaal uitzien.

Zelfs aanraken is problematisch. Kleine kinderen kietelt ge, knijpt ge in hun billekes, blaast ge op hun buik,... Wee uw gebeente als ge nu nog maar een schijnbeweging richting billen maakt of per ongeluk in de richting van een borst kijkt. "Zeg sexuele!", krijg ik dan naar mijn hoofd geslingerd.

Niet dat ik de hele tijd aan mijn kinderen zit (straks wordt ik nog van het net gehaald) en het is trouwens ook niks seksueel, 't is gewoon het afleren van dingen die tot nu toe konden.

Als mijn, minder perfecte lijf, daarentegen onder de douche staat (in de badkamer zonder deur), dan gebeurt er dit:
zicht vanuit de douche

zicht vanuit douche + tiener

zicht vanuit de douche + tiener 2

Met mijn naakt lijf hebben ze (nog) geen probleem. Jammer.

12 opmerkingen:

 1. hihi aan de ene kant denk ik nu: fijn, dan hebben we nog een paar jaar tegoed voor we een deur MOETEN hangen in de badkamer.
  Anderzijds denk ik: hadden we maar een deur, dan kon ik die op slot doen als ik in bad zit en dan kan er niemand komen k****en :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt nog erger, er komt een moment dat ze u verplichten om uzelf ook af te schermen: eikes moeke, doet iets aan !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan nie wachten. Dan ga ik expres heel de dag naakt rondlopen!

   Verwijderen
 3. De mijne is dan heel erg vroeg. 8 jaar en ik mag al niet meer binnen en hij wil ook niet meer binnenkomen als ik in bad zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel anders als je een huis vol meisjes hebt denk ik? Toen ik - of mijn zussen - tieners waren liepen alle huisgenoten nog steeds vlot onze (eveneens deurloze) badkamer in en uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het niet, want ze willen zichzelf ook niet aan elkaar tonen!

   Verwijderen
 5. Grappig , hier nooit een dag in mijn blote zonder bézoek

  BeantwoordenVerwijderen