maandag 23 september 2013

Wat als... een puppy ook voordelen had

Ik weet dat ik het beloofd heb, maar vermits het mijn blog is, ga ik die belofte aan mijn laars lappen. Ik wil jullie namelijk een update geven van mijn leven met hond en hoe hard ik ook probeer, zonder klagen en zagen zal ik er niet komen.

Een hond heeft nochthans ook wel voordelen. Ge moet er efkes naar zoeken, maar ze zijn er die voordelen.

Zo is ons huis opgeruimder dan ooit tervoren. Dat moet ook wel. Niemand durft hier nog iets op de grond te laten liggen. Elk kleinste snippertje rommel dat op de grond ligt wordt immers vermalen tot pulp, nat gezeverd of versierd met tandafdrukken. Ik zeg het u: kinderen leren snel van hun fouten als het moet.

Het liefst vermaalt de hond papier. Dit heeft als voordeel dat de papierbak uit de bureau van mijn lief minder vaak naar het containerpark zal moeten, een nadeel is echter dat onze tuin er vrij marginaal uitziet. Er is nog weinig gras te zien, kapot gebeten rommel en snippers papier zijn wel te zien. Dat papier zou volgend jaar wel een voordeel kunnen zijn, als zou blijken dat papier goede compost is voor gras. Ik hou u op de hoogte.

Een ander voordeel is dat we nooit een versnipperaar zullen moeten aanschaffen. Niet dat we dat wilden, maar soms moet ge gewoon voordelen verzinnen om het allemaal wat in evenwicht te houden.

Onze hond heeft buiten een liefde voor papier ook een liefde voor het aanvallen van borstels. Dit zou grappig zijn als het om stilstaande borstels ging, maar het gaat wel degelijk om bewegende borstels. Geloof me, het is vrij moeilijk om uw huis te vegen als er een hond aan uwe borstel hangt. Een voordeel is dat de hond het enkel op veegborstels gemunt heeft en niet op haar- of tandenborstels, want dat zou dramatisch zijn. (soms moet ge heeel hard op zoek naar voordelen, maar wie zoekt die vindt).

Ik had in mijn vorige klaagzang niet vermeld dat onze hond de kat geweldig vindt. De kat vindt de hond echter afstotelijk. De hond zoekt de kat op, blaft van blijdschap, huppelt, hijgt, springt en de kat blaast en krabt naar de hond. En dit zo'n honderd keer per dag. De kattenklauwen hebben nog geen hondenoog geraakt (want dit kan, vertelde de poetsvrouw in geuren en bloederige kleuren). Ha, weer een voordeel.

Een ander voordeel is dat ge met een hond moet gaan wandelen. Zelfs als ge niet wilt, moet het. Ge denkt soms; "pff, ik heb echt geen zin om met de hond te gaan wandelen". De hond blaft dan onophoudelijk, en springt op zetels en sleurt knuffels naar de tuin en dan gaat ge toch. En dat is sport waar ge niet onderuit kunt, ideale motivatie dus.

Ge kunt dat wandelen bv. ook romantisch bekijken en dat samen met uw lief doen. En dan bv. overvallen worden door een bui, die een stortbui wordt, die een hagelbui wordt. En ge moet dan gaan schuilen in een schuurtje, want ge hebt geen regenjas aan en ook een kleuter bij en hagel doet pijn. En dan zou ge bv. toch door kunnen wandelen, ge zou zelfs langs een stukje drukke, smalle baan kunnen gaan met een buggy die niet door de modder en overvloedig gestrooide kiezel op de berm kan, en dan moet ge over de straat. En om het extra grappig te maken zou er ook nog een bus door een gigantische plas moeten rijden waardoor ook alles onder uwe jas nat is. Wow, dat zijn zelfs 3 voordelen: sport, romantiek en lachen!!!

Amai, dat zijn eigenlijk best wel veel voordelen. Eigenlijk heb ik mijn belofte niet gebroken. Wat weer een voordeel is. Ik had al veel eerder een hond moeten nemen.

17 opmerkingen:

 1. Ik geloof je! Alleen maar voordelen en toch pas ik dit rondje en koop ik geen hond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een kind dat de kast op kruipt bij het zien van een hond. Kan echt leuk worden, inderdaad :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Het is sterker dan mezelf, ik kan alleen maar het positieve zien.

   Verwijderen
 3. Oh, zalig. Je hebt me na een veel te korte nacht toch hartelijk doen lachen. En dat zelfs voor de eerste koffie van de dag. Meer van dat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ge zou mij bijna overtuigen om toch ooit een hond te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Borstelhondslingeren, een nieuwe olympische discipline! (Schaterlachen zonder dat uw collega's het merken trouwens ook.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie het plaatje voor me.
  Met daarboven in grote neon-letters: zoek de 7 voordelen!

  De max!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen