dinsdag 25 september 2012

Zelfs ik recykleer!

Heel lang geleden, toen ik nog maar drie kinderen had en 2,5 dag werkte, kreeg ik naaikriebels en kocht ik een tweedehands naaimasjien en volgde ik wat naailes en maakte ik af en toe wel eens iets.

Ik begon ook een blog met het idee om daar vanalles op te zetten dat ik naaide. Maar zoals dat wel vaker gaat in mijn leven, kreeg ik nog een kind, stopte ik met een hobby en gaf ik een goed voornemen op.

De kriebel is wel gebleven en  ik maak af en toe ook nog wel dingen. Ik heb echter altijd en heeeeeeeeeeeeel duidelijk stappenplan nodig om tot een goed (lees: min of meer deftig) einde te komen. Elke stap moet liefst ook nog met foto's gestaafd worden.

Ik heb geen ruimtelijk inzicht, dus een patroon met een beetje uitleg en ook nog veel naaitermen die mij niks zeggen daar komt alleen maar frustratie en opgeefgedrag uit voort.

Omdat ik zo weinig kan, durf ik ook weinig mooie, nieuwe stofjes te gebruiken. Geloof me, ik heb stofjes en mooie en zeker genoeg, maar wat ik niet heb, is lef. Ik wil ze niet verknippen om dan een misbaksel te baren.

Recykleren is dus eigenlijk ideaal voor mij. Dat kost praktisch niets, minder erg dus om te verpesten.

Een ander voordeel van recykleren is dat mijn onkunde ivm patronen wat minder aan bod komt. Verder kan ik geen knoopsgaten maken en ook geen ritsen naaien en in kleren die ge vermaakt zit dat vaak al!

Een bijkomend voordeel aan recykleren vind ik dat je leuke/mooie/schattige kleren langer kan bijhouden ook als ze niet meer passen. Te kleine kinderjurkjes worden rokjes, een zachte trui wordt een baby-broekje of de stof van bepaalde kleren wordt verwerkt in een barbie-rokje of in een applicatie.

Een lange inleiding om gewoon te zeggen dat ik van een collega een pak hemden maat 160 kreeg voor mijne zoon. Maar ze waren te groot en opzij leggen had geen zin, want meneer wil geen hemden aandoen.

Zo één van die hemden werd een hemdjurkje voor Juno. Ik volgde deze handleiding, vergat een foto te nemen van het begin (het grote hemd), nam een te klein jurkje als voorbeeld (waardoor ik weinig naad-ruimte overhad), sloeg het smokgedeelte over omdat de borstzakken te groot waren, zwoegde met het aanzetten van de mouwen (die er van dichtbij niet uitzien), zoomde de mouwen nog niet om want was moe, wou een foto van model en jurk tonen, maar liet dit laatste plan maar achterwege toen model in kwestie berserk ging.

groot hemd, zonder mouwen, met (te kleine) voorbeeldjurkje

uitgeknipte hemdsjurk

eindresultaat zonder model en met strategisch geplaatste onaffe mouwen16 opmerkingen:

 1. Geslaagd! En dan durven zeggen dat je er niet durft aan te beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank u, maar heb dan ook een foto van ver af en int donker getrokken!

   Verwijderen
 3. Dat ziet er toch geslaagd uit! En ik heb zelfs ingezoomd. En straf trouwens dat je het aandurfde om er mouwen in te zetten, dat op zich is al chique! Proficiat! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, 'ik heb zelfs ingezoomd'. Klinkt als een gewaagde actie. ;-) Maar ik vind het ook een tof ding!

   Verwijderen
  2. Zo'n blog is toch echt wel goed voor uw zelfbeeld!

   Verwijderen
 4. Ola ola. Weten wie ik ben? Ah, maar wie ben ik dan? Of is het gewoon van: aaaaah, Celestine is Tine.

  Verklaar u nader. Want ik weet enkel maar dat gij ruimtevisser bent. En ik heb maar schrik dat ik ook uit de lucht val? Terwijl de kans groot is dat dat niet is en ik enkel hoef te weten waar ik ruimtevisser kan lezen?

  Zeggen dat ge weet wie ik ben, dat wekt mijn nieuwsgierigheid naar hoeveel kennis ge hebt van wie ik ben. Amai, en nog geen klein beetje precies! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei ik heb blijkbaar vanalles opgewekt!!! Ik bedoelde eigenlijk alleen maar dat Tine, de vroegere Celestine was! Voor de rest weet ik niets van u.............denk ik ;-)


   Verwijderen
  2. Ah, ok. Ik had eigenlijk gewoon schrik dat ge zondag een workshop bij mij had gevolgd en dat ik u niet herkend had.

   Slecht geweten met mijn slecht gezichtsherkenningsvermogen.

   Verwijderen
 5. Joenge, hoe ferm is dat wel niet?! Ik vind dat ge in uw nieuwe stofkes ook wel eens moogt beginnen knippen, als ge dit kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amai! sjieke mouwen! btw ik heb hier ook nog een hemd liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi resultaat maar ik vraag me wel af of je de 'originele' kraag behouden hebt.... Was die niet te wijd voor de hals van je dochtertje ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, ik wou dat ik je daar een antwoord op kon geven, maar tot vandaag weigert ze het kleedje aan te doen!
   Ik denk het wel, maar het is dan ook geen volwassenen hemd, het is een maat 152, dus de kraag is niet zo supergroot.

   Verwijderen