dinsdag 12 mei 2015

Vuilnishysterie

Ik zag dat er in onze straat iemand zijn papier had buitengezet. 
Na thuiskomst mobiliseerde ik een koppel kinders om kartonnen dozen gevuld met papier buiten te zetten.
Ik was content met de komende papierslag want wij verzamelen en sorteren veel papier en ander afval.
Ik was ook content dat we het bezoek aan het containerpark nog wat konden uitstellen. 
Niet dat we niet heel erg dringend moeten gaan gezien we al vijf ikea bakken vol glazen bokalen hebben en onze oprit versierd wordt met een zestal propvolle zwarte zakken gevuld met plastiek, maar ik geraak terug tot bij de diepvries in de berging zonder een papierlawine en de oprit is redelijk groot en het glas kan nog op de grond.

Het voelde goed om dat papier daar buiten aan de brievenbus te zetten. Het voelde ook goed dat ik dat een keertje de avond op voorhand had gefixt en niet 's morgens vroeg na een paniekerig telefoontje van mijn wederhelft die de papiercamion kruist aan het begin van de straat.
Het voelde ook goed dat ik bij de eerste papier-buitenzetters van de straat was, dat maakt de vuilnisbelt op mijn oprit minder erg in mijn hoofd. (Ha, ik ben toch iets minder vuil en chaotisch dan jullie dachten, buurmensen!)

Ik kreeg wat argwaan toen om 16 uur al het papier in de hele straat nog voor de huizen stond. Misschien zijn ze later dan anders, dacht ik nog. Toen ik om 19 uur terugkwam van de bib stond het er nog en nu  ik om 22 uur deze tekst schrijf, en nog efkes gecheckt heb, staat het er nog steeds.

En ik vraag mij af: zou iedereen in onze straat, net als mij, zijn afvalkalender kwijt zijn en gewoon bij de buren kijken om te weten wat hij wanneer moet buiten zetten? En stond daar echt wel papier buiten bij die buurman die mij in gang zette? Heb ik heel de straat voor aap gezet door mijn overijverig gedrag? Of is de papiercamion in pan gevallen? 


5 opmerkingen:

 1. Toch maar even gedubbelchecked op de vuilniskalender , was vandaag wel degelijk ophaaldag! Benieuwd wie als eerste dan maar weer alles zuchtend terug binnenzet!
  Groetjes, de buurvrouw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig zo buren die meelezen en hun kalender niet kwijt zijn ;-)! Ik laat het nog efkes staan en wacht af wat de rest van de straat doet....

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ineens waren ze weg! En ze staan niet terug binnen dus.....

   Verwijderen
 3. zo herkenbaar, ik ben hier wel de bellende wederhelft die dan naar de man belt...

  BeantwoordenVerwijderen