zondag 21 december 2014

Mijn tien favoriete foto's van 2014

Joepie de poepie! Iemand gooide mij het stokje waarop ik al hoopte. Natuurlijk moogt ge ook meedoen als ge niet expliciet gevraagd wordt, maar dat is als alleen naar het schoolbal gaan, toch iets minder leuk . Dus dank u Kelly dat ik geen muurbloempje meer ben!

Ik trek veel foto's, niet altijd van even mooie dingen (en op een goed manier), maar wel vaak van momenten die ik typisch/grappig vind. Ideaal dus voor deze opdracht. Mijn 2014 in 10 foto's, hier komt ie:

Wij hebben een strak huis, met een design voordeur volledig uit glas, 2 keer zo breed als een gewone voordeur, ze pivoteert zelfs, maar als ge erdoor kijkt ziet ge dit:
Deze zomer deden wij een uitstapje naar Gent. Ge weet wel: iets leuks doen met uw kinderen in een toffe stad. Alleen vonden de kinderen het iets minder leuk en tof. Voor wie er nog aan twijfelde we zijn niet altijd zo'n goede ouders, wij wilden namelijk niet in de Hema gaan eten.
Wij hebben hier in huis geen muismat, maar een vierkant van karton waar op gemuisd kan worden. Soms staan daar supermooie dingen op. Om de zoveel tijd wordt het vierkant vervangen door een blanco exemplaar en dan kan het 'gekrabbel' weer beginnen.
 

Wij zijn geen voetbalfanaten, integendeel zelfs, maar dit jaar stond de vader des huizes tijdens het WK op een groot plein bij een groot scherm. Hij stond daar in een schoon kraampje met lekkere hapjes. Veel bezoekjes dus aan dat plein. De krukken kwamen er na een basketongeval op school en één (van de vele) bezoek van 3 uur aan de spoed.


Een beeld wat ik steeds vaker kon vastleggen in 2014. Pubers die niet op de foto willen. Sommige verstoppen hun gezicht, anderen laten hun ongenoegen blijken met een vinger. En een primeur op deze blog: (een stuk van) mijn gezicht!


Mijne zoon heeft soms rare (gevaarlijke) ideeën. Hij is wel inventief, dat moet gezegd. Wat hij hier precies ineen stak, is me niet duidelijk. Wat het zeker deed, was veel pijn, want die zwarte buis is een stofzuigerbuis en dat metaal tegen zijn hoofd is een trechter. Die trechter zorgt voor een groter zuigvlak..... Of in zijn woorden: 'ge weet toch pas zeker wat er gebeurd, als ge het eens probeert.'De grijze is mijn dochter. De groene ben ik. Mijn dochter is grappig ook als ze sms't.
Onze reis, dit jaar, ging naar Normandië. Het lief en ik gingen daar 14 jaar geleden naartoe, maakten daar een eerste kind en wilde dat nog wel eens overdoen (de reis niet het kind). Deze foto is genomen op het Amerikaans kerkhof. Ik vind deze foto heel grappig, die benen, die twee kappen. Het lijkt een beetje een geposeerde foto, maar dat is het niet!


Ik had beloofd dat ik er niet meer over zou zagen, maar wij hebben dus een hond. Een jaar ondertussen. Ze luistert (iets) beter, verliest ontzettend veel haar (wit op een donkergrijze betonnen vloer, zei ik al dat de binnenkant van ons huis niet strak is). Ze werd bevriend met één van onze cavia's. De vriendschap was iets te innig en leidde tot een onfortuinlijk accident. Op deze foto wordt Mister Bond ter ruste gelegd en komt de dader nog even afscheid nemen. Nog 1 cavia, 2 kippen en een kat te gaan.Eerst zijn het de superschattige kleuter - kopvoeters die u doen smelten, dan het krakkemikkig geschreven Nederlands van een zesjarige, ik zit nu aan de foutgeschreven Engels-fase.


Zingen voor Sinterklaas aan het keukeneiland dat vol met afwas en rommel staat. Alle vier op de foto dat is supermoeilijk om fatsoenlijk en serieus geklaard te krijgen. Maar wij houden (duidelijk) niet van opgeruimd en ordelijk, dus een perfecte foto!


Zo dat waren ze. Ik geef het stokje door aan Leen, Sarah en veetje.

15 opmerkingen:

 1. hihi ik vind uw foto's tot nu toe al de geestigste :)
  Van de meeste kan ik me voorstellen dat we dat hier ook voorhebben of in de toekomst gaan voorhebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga mijn best doen ! Allé....dat heb ik met de icebucketchallenge ook gezegd.......en nu is het ECHT te koud om dat nog in te halen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zéér geestige foto's, timing is cruciaal! Fantastisch overzicht. Wij begonnen ooit met een overzicht van t voorbije jaar op de 1e verjaardag van onze zoon (foto s en bijpassend gedicht), elk jaar opnieuw. Ook zeer leuk om op terug te kijken want je vergeet best veel vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kom bij u wonen ! da's is daar grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalige foto's! Ik had een tof overzicht verwacht, maar ge overstijgt mijn verwachtingen. Merci merci merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nice. en daarom hebben wij een matglazen voordeur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, go awee, zo zalig!
  Net als de andere foto's + herinneringen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die stofzuigerfoto! Ik zal hier het kinderwoord van het jaar eens bovenhalen: OMG!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is een kwestie van tijd voor uw zoon een oplossing vindt voor vervuilende auto's, ik voel het!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Duidelijk inzicht gekregen en top bevonden, hier koom ek nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eén van de meest grappige , ontroerende en heerlijk gewone fotolijst die ik in die reeks zag verschijnen . Perfect is saai , perfecte foto´s , perfect interieur , perfecte bewoners , juk ! Echt , ik ga slapen met een grote glimlach op mijn gezicht . Merci :)

  BeantwoordenVerwijderen