zondag 20 oktober 2013

Waarom wij nog steeds geen nieuw zetels hebben...

Ik heb vier leuke kinderen. Soms vervloek ik ze, soms ergeren ze me dood, maar eigenlijk zijn het geweldige kinderen. Ze zijn lief en ge kunt ermee buiten komen. Ze zijn alle vier hun eigen zelve.

Na mijn eerste rustige, stille boeleke, dacht ik: "Wat voor iets zal da tweede kind worden?" En het werd weer een schoon boeleke, maar dan een heel hevig,luid en koppig. De derde keer maakte ik me zorgen: "Wat schiet er nu nog over voor nummer drie?"  Het boeleke kreeg een ander geslacht en deed dat geslacht alle eer aan: ballen, auto's, grenzen verleggen, de kunst om van alles een wapen te maken,... het werd weer iets anders.

Ik wist al vanaf dat ik kon nadenken dat ik mama wilde worden van 4 kinderen. Mijn lief was daar minder zeker over, over dat nummertje vier. Na zes jaar wachten kwam boeleke nummer 4 toch.

En het was weer iets anders. Een ontzettend grappig en sociaal kind dat iedereen rond haar vingertje draait en graag publiek heeft.

En met het stijgen van het aantal boelekes steeg het slaaptekort en de rommel en de geldzorgen en dus ook de ergernis. Maar wat het meeste steeg was het aantal decibels soms vanwege ergernis omwille van slaaptekort en rommel, maar even vaak door plezier.


14 opmerkingen:

 1. Super, en wie heeft daar ne nieuwe zetel voor nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, Ze hangen in frut vaneen en zien er niet echt smakelijk meer uit...

   Verwijderen
  2. Ge moet er dan ook niet van kunnen eten hé?! Hoe groot is die Juno trouwens wel niet geworden!?

   Verwijderen
  3. Ge zou er nochthans van kunnen eten, zoveel is er al op geknoeid!
   'T is een reuzin, net als de drie ander trouwens....

   Verwijderen
 2. Super! Wij waren thuis ook met vier kinderen, maar dat zou ik zelf toch niet zien zitten ... Gezellige boel wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kinderen zeggen nu ook al dat ze later zeker geen 4 kinderen willen. Teveel werk :-)

   Verwijderen
 3. Wij waren ook met vier en mijn moeder was onthaalmoeder. Tof ze (soms toch). Als mijn lijf niet 'moeilijk' deed (want ik wil geen keizersnede) had ik ook graag meer dan 2 kinderen gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was zo gefixeerd op vier, dat ik daarvoor zelfs 3 keizersnedes en een ziekenhuisopname bij elke zwangerschap heb doorstaan! Sommige mensen zijn echt gek... ;-)

   Verwijderen
 4. Wij waren thuis met 7 en ik zou dat voor geen geld in de wereld anders gehad willen hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, dan hadden jullie zeker wel een hele grote (en begaaide) zetel!

   Verwijderen
 5. super! wij hebben er ook vier, zelfde samenstelling (alleen beetje gezeurd, nr 2 en 3 zijn een tweeling). en de karakters komen ook aardig overeen. ik ben vaak erg dankbaar dat we naast een quasi dove buurvrouw wonen!
  en die zetel... ons plan is een supersjieke leren zetel te kopen als de kinderen uit huis zijn, binnen 20 jaar of zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen