woensdag 22 mei 2013

Ik heb de zon zien zakken

Op mijn vrijgenomen woensdagvoormiddag wandelde ik door een lelijke winkelgalerij in een propere stad met smaak. Ik wandelde door die galerij omdat het buiten kakweer was. Regen en te koud voor mijn T-shirt met golfje. In de galerij speelde Radio twee op dat moment een zeer zonnig liedje.

Dat vond ook de redelijk beschonken oudere, niet zo frisse man, met groot blik bier, die mij kruiste. Hij zong luid mee. En ik lachtte vriendelijk. Want dat is wat ik doe. Ik lach op straat naar vreemdelingen of ik zeg "goeiendag". Dat is niet moeilijk, dat doet geen pijn, de meeste mensen vinden dat zelfs leuk (niet allemaal, maar dat is voor een andere keer).

Zo ook deze man! Hij stokte in zijn gewandel en gezang, keek me aan en riep luidkeels: "Awel sè, nu schijnt de zon toch voor mij als ik u zo zie!".

En ok, het was een bijna zatte, niet zo frisse, oude man, maar de zon scheen ook eventjes voor mij. Zo simpel. Ook nog toen ik uit de galerij terug de kou en miezer inliep. Ook nog toen ik bijna bij het gemeentehuis kwam en mijn kaartje voor het aanvragen van een nieuwe pas direkt vond.

Het leven is schoon.
En ik dacht: ik ga ne keer een positief blogje de wereld insturen over lachen op straat en de zon en zo...

Ondertussen rommelde ik verder in mijn sjakosj want als ge ne pas aanvraagt, moet daar ne pasfoto op. En die .....lag nog op de toog thuis. Exit: zon en lach.

Want dat is een ander ding dat ik doe: dingen vergeten, halsoverkop vertrekken, de helft niet bijhebben,...

Uit boosheid op mezelf, omdat ik het mezelf weer gelapt had, deed ik iets wat ik ook zeer goed kan: mezelf (ondanks een goed voornemen tot het enkel nuttigen van gezonde voeding) trakteren op iets lekkers,
iets ongezonds;
iets me bladerdeeg en suiker
iets met een kleine illusie van toch gezond (rozijnen=fruit)
en toch karakter ("Wilt u dat met glazuur?"   "Euhm,....doe maar niet.")


Hap
en daar is de zon terug.

13 opmerkingen:

 1. Voilà zo simpel kan da zijn. Ik heb dat ook constant dat ik gelijk een kieken zonder kop ergens aankom zonder de nodige attributen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich was ik al blij dat ik dat oproepbillet bij had...

   Verwijderen
 2. Ik had een sleutelhanger en als je floot dan floot die terug. Want 'sleutels' en 'een vaste plaats' die vechten bij mij met elkaar. Tenzij ik er 'liggen nooit op een' tussen zet. Maar ik denk niet dat zo iets helpt als het over 'thuis op de kast' gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is gelijk kinderen. Die kan ik in leven houden vermits ze om eten en verzorging vragen. Een kamerplant daarentegen...

   Verwijderen
 3. Sommige dagen gaat de zon meerdere keren op en onder. Maar dat een appelflap een goede stimulator voor "op" is, daar ben ik volledig mee akkoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had een brioche, maar een appelflap had ook gekund, zit zelfs echt fruit in!

   Verwijderen
  2. Ah, ik was mij al aan het afvragen wat het was, dat ge in uw mond stak. Bij mij is chocolade toch nog wel een belangrijk punt om de zon terug te laten schijnen.

   Verwijderen
  3. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven, dat ik mij ook nog op wat andere dingen trakteerde doorheen de dag en chocolade was daar zeker één van. Op de rest wil ik liever niet dieper ingaan...

   Verwijderen
 4. LOL, ik zou dan gaan voor een chocoladebroodje. Maar chocolade, das geen fruit natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chocolade is groenten! Want gemaakt van cacaoBONEN!

   Verwijderen
  2. Shit, daar had ik aan willen denken, toen ik dit stukje schreef!

   Verwijderen
 5. En nu zit ik hier weer te gniffelen, merci daarvoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb daar dus echt ontzag voor dat gij dat zo kunt zonder suiker, het is soms echt het enige wat mij gaande houdt!

   Verwijderen