donderdag 10 mei 2012

huisgehouden

Ik wou dat ik een betere huisvrouw was. Mijn leven en vooral dat van mijn orde-zoekende wederhelft zou toch wat makkelijker en vrediger zijn als er meer orde en properheid in ons huis was.

Mijn leven zou ook minder pijnlijk (lees: schaamtevol) zijn.

Onverwacht bezoek zou bijvoorbeeld niet zo een probleem zijn. Ik heb graag mensen over de vloer, maar weet dat liefst toch een dag of twee op voorhand. Niet dat ik hen dan een blinkend meneer proper huis voorschotel, maar ik kan dan zonder schaamte zeggen: " let maar niet op de rommel". Onverwacht bezoek kan niet anders dan op de rommel letten, ze glijden er over uit, struikelen , moeten het wegschuppen om in een stoel te kunnen zitten of plakken met hun mouw aan tafel als ze eventjes willen leunen.

Ik zou ook niet gelijk ne bezetene laarzen moeten zoeken voor mijn jarige dochter, terwijl de 7 uitgenodigde BFF's ongeduldig staan te wachten. Die 7 meiden hebben netjes hun meegebrachte laarzen aan, nadat ik daar om vroeg in de uitnodiging en daarna ook nog eens persoonlijk. Die 7 meiden kunnen door het beekje in het bos pletsen met hun flink meegebrachte laarzen terwijl het feestvarken op sportschoenen door dat beekje sopt.

Mijn vader zou ook niet de kans hebben om zich te verkneukelen in een bijzonder pijnlijke rommel-gerelateerde anekdote.
Een anekdote die begint bij een inbraak in ons huis. Alwaar de boeven snel snel via de achterdeur, met ouderwets slot, mijn handtas meegrissen. Waarop wij de politie bellen.
De politie, uw vriend, betreedt ons huis en fluit: "fieuw, hier zijn ze DUIDELIJK binnengeweest!!!".
Waarop ik zwijg en mijne mens ook. Want die ravage is niet door de boeven gemaakt, die is van ons en ook wel van 3 eigen kinderen + 3 speelkameraadjes.

Bij deze wil ik de politie ook nog laten weten (weliswaar 5 jaar te laat), dat ze mogen stoppen met zoeken, ons digitaal fototoestel lag gewoon onder een stapel verkleedkleren.

Impressie van een keukeneiland in een pas opgeruimd huis16 opmerkingen:

 1. Het valt allemaal nog mee: ik had toch vrij snel de baby teruggevonden in het geheel. Bovendien maken zo'n objecten doorgaans ook lawaai als je ze te lang kwijt bent. Da's eigenlijk pas handig. Zouden ze ook voor laarzen moeten invoeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en voor handtassen, portemonnees, sleutels, handschoenen, mutsen, sjaals, baby-schoenen, goei patattenmeskes,bibliotheek-boeken, cd's, dvd's, televisie-masjientjes,...

   Verwijderen
  2. als iemand dat uitvindt en er een patent op neemt - laat me het weten dan hé, hier tel ik geld voor neer!

   Verwijderen
 2. Inderdaad, hier ook pijnlijk herkenbaar en de lach is niet meer van mijn gezicht weg te krijgen na je 'inbraak verhaal' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van u! (sorry, dat moest er efkens uit...)
  Alleszins, ik kan met een gerust hart achter de pc zitten, terwijl er achter mij een tapijt van speelgoed op de grond ligt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LOL
  De slaapzak hebt ge in ieder geval toch gevonden. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinkt me bekend in de oren
  ik vind opruimen nogal zinloos. 5 minuten later ligt het weer vol rommel. Nja, meestal mijn eigen schuld, maar ik deel de eerste plaats toch met de kinderen hoor! En ik vind ook niets meer terug nadat ik heb opgeruimd, omdat ik dan altijd de drang krijg om te 'organiseren'. Vreselijk nutteloos gedoe...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yep! Of het idee om iets op een speciale plek te leggen zodat ik het zeker zal vinden, maar dan uiteindelijk alleen nog weten dat het op een speciale plek heb gelegd, maar niet meer weet waar die plek is...

   Verwijderen
 6. super, ik voel me alweer een pak beter zie - nu ik weet dat ik echt niet de enige ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zalig...an ai pijnlijk herkenbaar ;-s Enne is dat een kindje op den achtergrond of een vergeten poppemie ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha. En ik die dacht dat ik een uitzondering was. Zalige anekdotes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees dit pas nu, maar het lijkt alsof ik het net heb gebloggt. Van harte bedankt! ik voel me al iets minder slecht en hoop dat er vandaag geen visite meer over de vloer komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen