zondag 11 december 2011

En toen waren we met elf....

Hoe de menselijke bewoners tot een totaal van 6 geraakt zijn, kon je hier al op verschillende momenten lezen.

Het aantal dierlijke inwoners is (blijkbaar) nog (steeds) groeiende.

1 kat: broer rijdt langs bordje met "gratis poesjes", kan zich niet inhouden, kiest er eentje, beseft te laat dat op zijn kot geen dieren mogen, dumpt kat bij ouders, vader (opa) is boos want heeft 10 jaar geleden gezworen om nooit meer zo'n beest in huis te halen, vader stelt ultimatum: andere opvang of het asiel, zus met week hart adopteert kat.

1 konijn: 2de dochter zaagt non-stop voor hond, vanwege nieuwbouw en ondertussen 4 kids, is er geen geld voor omheining rond toch wel grote tuin, collega van mens heeft zwanger konijn, konijn blijkt gigantische Vlaamse reus te zijn, konijn krijgt gigantische konijnenren.

1 cavia: Konijn is eenzaam vinden de teerhartigen (ik noem geen namen, maar hoor er zelf absoluut niet bij) uit het gezin, een rit naar de dierenwinkel (voor konijnenvoer) ontaard in een ..... cavia als gezelschap voor het konijn.

1 cavia: ai, de cavia speelt niet met het konijn, nu zijn ze allebei eenzaam, plots staan daar weer twee teerhartige individuen met een cavia in de tuin.

En toen ........... waren de cavai's weg; ontsnapt. Dit leidde tot drama en ontroostbaarheid, daarna tot een helse achtervolging in de tuin toen er eentje ontdekt werd, een rit naar de dierenwinkel voor een kooi om binnen te zetten zodat de gevonden cavia niet meer kon weglopen, een nieuwe cavia (voor mijn verjaardag, please papa), de ontdekking van de cavia die "waarschijnlijk opgegeten is door een poehoes, wèhè", wederom een helse achtervolging in het donker deze keer.

Eindtotaal= 1 kat, 1 konijn, 3 cavia's.

Wie goed heeft opgelet zal opmerken dat er ons ook nog een hond staat te wachten.
Wie hier altijd komt meelezen zal ook weten dat ik bang heb voor dieren (alle soorten).
Dolle pret!

En wat hoorde ik iemand net zeggen: "oh zo zielig, nu is Sem (konijn) zo eenzaam"

4 opmerkingen:

 1. Als ik spullen verkoop op van die tweedehandssites zet ik daar 'rokers noch huisdieren' bij. Maar met de al-wat-zacht-is-en-beweegt-liefhebberij van de dochters, vrees ik dat ook niet vol te kunnen houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahaha, ik kijk al uit naar het vervolg op dit verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kat lijkt sprekend op de onze :-) maar bij ons werd het 'gevonden' op een parking toen het nog mini'er dan mini was.

  Maar het werd ook nog niet zo snel aanvaard hier thuis:
  http://derdekeergoedekeer.blogspot.com/2011/09/een-compromisnaam.html

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha zo leuk verteld maar o zo onleuk om voor te hebben denk ik zo :)

  BeantwoordenVerwijderen