woensdag 23 februari 2011

Luie wijve kost: groententaart

Ik kook graag, maaaaaar .... had tot nu toe drie kinders (ondertussen 4) met hobby's en een job van 3,5 dag (ondertussen 6 maand niet, maar wel weinig nachtrust). Ik heb dus weinig zin (lees ben te lui) om iets ineen te flansen en ook geen tijd (lees geduld over) om na een werk- en of hobbyrijdag volgens een recept te koken. Zo'n gerecht vanuit een recept dat gaat niet vloeiend, dat duurt lang,...

Ik wil dingen die lekker en makkelijk zijn en weinig ingrediënten bevatten. Ik heb al vaak tijdens het koken van zulks een gerecht gedacht: "hé dit zouden andere (luie, ongeduldige, drukke,...) wijven ook wel handig vinden om te maken".

Ik vergeet echter vaak (ja ik ben ook zeer ongestructureerd en slordig) om foto's te trekken van mijn kooksels. en ik weet niet hoe jullie zijn, maar ik kook alleen dingen waar een mooie foto bijstaat.

Gisteren heb ik eindelijk foto's getrokken van iets zeer eenvoudig, maar toch zeer lekker. Ook voor kinderen want dat is hier nog een criterium: "de jung moeten het lusten!" Want ik kan na een lange werkdag ook niet zo goed tegen gezaag.
(misschien denk je bij het lezen ervan: "maar dat kan ik al lang", dan is dat fijn voor u)

Groententaart met broccoli en spek

1 stronk broccoli (want prei lusten ze niet graag)
gerookte spekblokjes (ge weet wel zo twee bakjes van herta of zo)
1 rol voorgemaakt bladerdeeg
3 eieren
melk
geraspte kaas
een oven op 180 graden
taartvorm


Snij de stam van de broccoli.
Snij de roosjes zo klein mogelijk.
bak het spek en de broccoli samen in een pan.
Leg het bladerdeeg (samen met het bakpapier) in een taartvorm.
Kieper de broccoli en het spek op het bladerdeeg.
Doe er de geraspte kaas over (zoveel als je zelf lust).
Doe drie eieren in een maatbeker en kluts ze.
Doe melk bij het eimengsel tot je ongeveer een 300 ml hebt.
Giet dit over de broccoli, spek, kaas.
Zet in de oven tot het eimengsel opgesteven is.

En dat ziet er dan ongeveer zo uit:















(ja, ja ik weet het! De foto trekt op nie veel. T'is dat ge een idee hebt van hoe het er ongeveer zal uitzien)

Groententaart op zijn Belgisch

Hoezo op zijn Belgisch? A wel, Het is groententaart met hesp en witloof en kaas, zoals hesperollekes? En das typisch Belgisch!.

Dezelfde Ingrediënten als in het vorige recept. Alleen heb je in plaats van broccoli, 3 stronken witloof (grof gesnipperd) nodig. En in plaats van spek, hespenblokjes.

De werkwijze is hetzelfde.

En dat ziet er zo uit:















( Inderdaad, deze foto ziet er nog slechter uit! Maar ik heb deze taart als tweede gemaakt en toen was er bijna geen licht meer in ons donker rijtjeshuis.)

k

1 opmerking:

  1. Ik kook ook enkel maar recepten als er een foto bijstaat ;-)

    Ik ga hier zeker eens inspiratie komen opdoen. De zalm staat alvast op mijn inspiratielijstje

    BeantwoordenVerwijderen