donderdag 6 januari 2011

en weeral


Zoals ik in mijn vorige bericht al zei: in de paasvakantie. Nummer drie was uitgeteld voor begin januari en om de traditie van de feest-geboortedagen verder te zetten, is ie (weer met keizersnee)op driekoningen ter wereld gekomen.

Een jongen deze keer. Toen ik pas zwanger was, zeiden veel mensen: "Dat het nu maar een jongetje is!" En dat vond ik zo raar want drie meisjes had ik ook wel oké gevonden, niet dat ik niet blij ben met mijne zoon! En de papa is toch ook wel blij met zijne zoon, zeker nu het aantal vrouwen in ons gezin weer gegroeid is.

'T was wel efkes wennen, zo'n jongetje. Hij had een piemel, dus bij het pamperverversen, kon hij nog verder mikken, knutselen vond hij leuk maar vooral om de boel te begaaien, ballen, auto's, vliegtuigen (één van zijn eerste woordjes) en wapens waren instant interessant (ook al hadden wij tot dan toe vooral meisjesachtig speelgoed).

Ik moet eerlijk, en ook redelijk schaamtevol, bekennen dat zijn baby- en peutertijd redelijk aan mij voorbijgegaan is. Zo'n derde kindje dat kort op twee andere volgt, moet vooral mee met de rest. Je hebt niet veel tijd meer om stil te staan bij alle mijlpalen. Ik weet bijvoorbeeld echt niet meer wanneer hij kon lopen, terwijl ik dat van de oudste wel nog weet.

Ik weet wel nog dat hij heel sociaal was, hij lachte veel en naar iedereen, kon al vlug en zeer goed praten en deed(doet) dit veel en met iedereen.

Hij is een lief kereltje. Een echt man, heel stoer, maar toch bang voor veel dingen. Sociaal, maar ook gereserveerd als het over zijn eigen gevoelens gaat. En alhoewel hij echt een broer wou, is hij heel lief en zorgzaam voor zijn babyzus. Ik smelt elke keer als ik zie hoe hij haar troost.

Kaan ne gelukkige verjaardag!
o ja (dank u Riet), hij wordt 6 jaar!

4 opmerkingen:

 1. Haha, ik was al aan het wachten tot er nog ééntje verjaarde, om nog een mooie naam te horen. :-)
  Gelukkige verjaardag Kaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, en hoe oud wordt-ie? Want daar lees ik nu precies over, ofwel staat het er niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkige verjaardag!
  En nu moet ik nog zoeken naar de M. Kan ik dat ook ergens terugvinden of blijft dat een mooi geheimpje? :)

  BeantwoordenVerwijderen