woensdag 4 augustus 2010

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

Ik was er eindelijk vanaf, of toch bijna.
Ik kon terug eten en vooral dat eten binnenhouden.

Eergisteren werd ik 's morgens wakker met een ontzettende bittere smaak in mijn mond. Ik dacht:"lap, weer een nieuw en leuk bijverschijnsel van de zwangerschap!".
Wat ik ook at/eet alles smaakt bitter of geeft een bittere nasmaak.

Groot (en ook verheugd) was mijn verwondering toen mijn lief 's avonds thuiskwam en klaagde over hetzelfde verschijnsel. Eerst dacht ik nog dat hij wel heel ver ging in zijn meevoelen met mijn zwangerschap, maar .... hij had een andere verklaring.

Als hij iets lichamelijk voelt, dat hij niet kan plaatsen, is de eerste plaats waar hij zoekt: het internet! Meestal krijg ik daar de sch*t van, want in zijn geval leidt dit vaak tot ongegronde angsten (want hij heeft natuurlijk altijd de ergste ziekte die hij kon vinden).

In dit geval was ik echter wel blij! Wij hadden maandag carpaccio met olie, parmezaan en .... pijnboompitten gegeten. En blijkbaar bestaan er twee soorten pijnboompitten: Chinese en Europese. En die Chinese (die wij natuurlijk hadden)kunnen er soms toe leiden dat je smaakhuishouding in de war geraakt, waardoor alles bitter smaakt.

Ge kunt er niks tegen doen, maar meestal duurt het maar maximum 5 dagen.

Ge moet het maar weten.
U bent bij deze dus ook gewaarschuwd!

k

2 opmerkingen:

  1. Oh, da's goed om weten! (Hoewel niet fijn). Mijn wederhelft is zowel liefhebber van bovengenoemde pitten, als verafschuwer van al wat bitter is (pompelmoes, gini, ...) Dus vanaf nu kijkt hij netjes op het doosje naar de oorsprong van de pitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. (Oh, en ik zag op mijn blog dat jij de tip ivm de effen kleedjes wel nuttig vond, dus ik kom eventjes vertellen: moest je daar bestellen, koop alles zeker 1 of 2 maten te groot! Ik bestelde voor Liv (maat 80) een truitje en een t-shirt, maat 86-92, en na het voorwassen zijn ze net op maat, nu al! Dus de maten vallen erg klein. Tis maar dat je 't weet. :-)

    BeantwoordenVerwijderen